Over onze cursus Interieur Design

"Een huis wordt een thuis met uw vaardige invulling en creatieve visie". Onze cursus Interieur Design geeft u alle kennis en kunde die u nodig hebt om mooie en comfortabele ruimtes te creëren.

De Interieur Design Diploma Cursus vindt online plaats, bestaande uit 12 uitgebreide lessen en 12 bijbehorende opdrachten. Normaal gesproken duurt het 24 weken om de cursus te voltooien, indien nodig mag u er tot een jaar over doen om de cursus af te ronden.

De lessen zijn samengesteld om achtereenvolgens te lezen en om geleidelijk uw kennis op te bouwen zodat u persoonlijke en warme interieurs kunt ontwerpen.

Aan het einde elke les zijn er opdrachten die u ervaring geven in interieurontwerpen. Het is door middel van participatie en interactie dat u u zelfzekerheid opbouwt en uw creatieve kant leert ontdekken. De lessen zijn ontworpen om u te helpen bij het opbouwen van uw eerste professionele portfolio.

Elke student krijgt dezelfde residentiële renovatie opdracht waarbij hij nieuwe vloer- en lichtplannen moet uploaden, meubilair, stoffen, raambekleding, verlichting, stoffering en accessoires moet voorstellen, decoratie en verschillende design stijlen moet onderzoeken, kleurenschema's moet kunnen aanleveren, moodboards moet uploaden , offertes maken, krantenadvertenties opstellen, het projectbestek voor uw aannemers maken en voorlopige kostenramingen voor uw klanten maken, etc.

Omdat dit een online cursus is, begrijpen we dat sommige studenten geen toegang hebben tot echte renovaties of klanten. Daarom wordt elk project dat gedurende onze cursus voltooid wordt, als hypothetisch beschouwd.

Voel hoe de designer in u groeit wanneer uw gedachten en meningen evolueren doordat u meer kennis en vaardigheden opdoet. Geniet van het leerproces waarin u uw ongebruikte creatieve potentieel gaat leren uitdrukken.

Hoe werkt online studeren?

Alles is online. Bij het inschrijven ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u zich kunt aanmelden op onze beveiligde studentenwebsite. Vanaf daar kunt u uw eerste les downloaden. Deze kunt u vergelijken met een lesboek dat alle informatie bevat die u nodig heeft om de eerste opdracht te voltooien. Elke les heeft een inhoud van ongeveer 80 pagina's en staat vol met gedetailleerde technische informatie die prettig leesbaar en gemakkelijk te begrijpen is. De concepten worden verder toegelicht aan de hand van diagrammen, afbeeldingen en voorbeelden.

Als u eenmaal uw opdracht heeft voltooid dan upload u deze naar de studentenwebsite zodat uw docent deze kan beoordelen en markeren. Sommige opdrachten zijn slechts theoretisch, maar de meeste opdrachten combineren theorie met leuke praktische taken. De docenten geven u een cijfer (van ... tot 10) en uitgebreide feedback op uw werk en ideeën zodat u uw vaardigheden bij elke stap van het leerproces kunt verbeteren

Wat het Interieur Design Instituut zo uniek maakt, is dat u gedurende onze cursus toegang heeft tot een vangnet en de begeleiding van het team van de Studentenhelpdesk, met wie u 24/7 contact kunt opnemen. Het is niet alleen een kwestie van u een lesboek geven waarmee u het moet doen, integendeel.

U heeft ook direct contact met uw persoonlijke docent die u tijdens elke fase van de cursus nauwgezet begeleidt, door u persoonlijke, specifieke en opbouwende kritiek te bezorgen op uw ingeleverde werk.

Als u ooit vragen heeft met betrekking tot uw cursus of uw opdrachten, hoeft u alleen maar uw docent een bericht te sturen. Zij zullen dan zo snel mogelijk met een gepast antwoord reageren.

Door deze nauwe band met uw docent, zult u het gevoel hebben dat uw docent altijd persoonlijk aanwezig is, waar u ook bent. Dat maakt onze cursus extra aantrekkelijk. Want u kan studeren waar en wanneer u maar wilt en dat in uw eigen tempo.

De docenten die voor ons werken, zijn niet alleen leerkrachten, maar tegelijkertijd ook nog eens de best werkende professionals in hun vakgebied. Door gebruik te maken van hun kennis krijgt u een voorsprong die u helpt uw ware potentieel te realiseren.

Na het succesvol afronden van de Interieur Design Cursus wordt u een diploma in Interieur Design toegekend. Hiermee heeft u laten zien te beschikken over de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een interieur designer te worden. Hetzij in een volledige of parttime carrière, als een winstgevende nevenactiviteit of gewoon als een spannende nieuwe hobby.

Maak contact met andere interieur design studenten

We hebben een Facebook-groep die we exclusief voor onze studenten hebben ontworpen.

Aan de hand van theorie & praktische opdrachten krijg je inzichtelijk wat er als interieurdesigner van je verwacht wordt. De opdrachten zijn breed en onwijs leuk om uit te voeren.

Judith Buiteveld

Sauwerd

Studenten Foto’s

Een voorbeeld van onze studenten foto’s

Contacteer ons

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Gratis Prospectus Downloaden